• Bu forumun amacı e-ihracat sürecinde çeşitli pazaryerlerinde ve e-ihracat aşamalarında karşınıza çıkan engelleri ve deneyimlerinizi bu platformda paylaşma imkanı vererek milli ihracat yardımlaşma ortamı oluşturmaktadır.

Etsy Banka Hesabını Dolar Olarak Ayarlamak

portorico

Member
Yeni Üye
Tepki
0
Merhaba herkese,
Etsy de ödememi Türk lirası ile TR hesabıma alıyorum ama kur farkından dolayı artık kayıp yaşamak istemiyorum bu nedenle transfer wise usd olarak değiştirmek istiyorum ama etsy bunu kabul etmiyor. Daha önce bunu yapan var mı yardımcı olabilir misiniz?

halitcan.tamer

Member
Yeni Üye
Tepki
1
O konuda yapacapınız bir şey yok malesef. Bu konuyla ilgiliz zamanında Etsy’ i aradım ve Türkiye dahil belirli ülkelerde banka ülkesini değiştiremiyorsunuz.
Türkiye’ deki tek ödeme yöntemi Etsy Payments olduğu için size TL olarak geliyor. Hepimiz aynı durumdan şikayetçiyiz.
Ayrıca en başta mağaza kurulum esnasında Wise USD hesabı olarak göstermeye kalkıncada dikkatli olmak gerekiyor. Mağazanın banlanma durumu olabilir.
Mecbur TL ve TR banka olarak seçmek en güvenli yol olabilir

kaleli

Member
Yeni Üye
Tepki
1
Evet, katılıyorum özellikle ETSY neyi referans alıyor bilmiyorum ama düşük kurdan bozuyor bence. Siz sadece mağaza para birimini dolar seçin de hergün dolar artarken en azından kayıp yaşamayın.

kk