Hoşgeldiniz E-ihracat Forum

Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, soru sormak için konu oluşturabilir, mevcut konulara cevap gönderebilir, sorularınız cevaplandığında bildirim alabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz, ne bekliyorsun?
  • Bu forumun amacı e-ihracat sürecinde çeşitli pazaryerlerinde ve e-ihracat aşamalarında karşınıza çıkan engelleri ve deneyimlerinizi bu platformda paylaşma imkanı vererek milli ihracat yardımlaşma ortamı oluşturmaktadır.

Etsy de birden fazla ürün için kargo ücreti nasıl hesaplanıyor

boluluhasan

Member
Yeni Üye
Tepki
1
Oldukça acemiyim bu ETSY’de yardımcı olursanız sevinirim.

Etsy’ ye 3 5 elişi ürünümü koydum. Kargoyu alıcıyla paylaşacak şekilde sabit fiyat yaptım. Diyelim ki 1 müşteri dükkanımdan 3 ürün aynı anda almak istiyor. Kargo ücreti nasıl olacak? 3 ürünün ayrı ayrı kargo bedeli toplamını mı ödeyecek? Mesela 20 dolar + 13 dolar + 7 dolar mı? Yoksa ordaki another item sekmesi bunun için mi? Ben nedense onu küçük yüzük gibi toplu ürünlerde ilave indirim seçeneği gibi algıladım..
Bir şey daha sormak istiyorum. 100 USD yurtdışında nasıl bir fiyat? Yani neye tekabül ediyor, somut örnek olarak mesela; "ortalama" bir çanta bedeli mi, pantolon mu, mukayese edebilmek doğru fiyatlandırmak için sormak istiyorum.

alihanli

Member
Yeni Üye
Tepki
3
Rakiplerinizden benzer ürünlerin fiyatlarına bakınız ve hatta onlardan biraz daha ucuz fiyata listelerseniz daha rekabetçi olur, Satışlarınız yeterince arttıktan sonra ürünlerin fiyatları güncellersiniz.

upper

Member
Yeni Üye
Tepki
3
Texas’ta yaşayan bir Amerikalı Türk olarak cevap vermek istiyorum: $100 Usd , orta halli bir vatandaşın günlük kazancıdır! Amerika’da zengin ve fakir azdır, gelir dağılımı düzenlidir, genelde çoğunluk orta hallilerden oluşur.
Mesela sevgiliyle gidilen sıradan ve abartısız iki kişilik bir akşam yemeği, 2 depo benzin, veya 1 aylık elektrik yada telefon faturasına mukabil olabilir.
Ancak güzel bir şey satıyorsanız 1 günlük kazanç feda edilip almaya değmeli diye düşünüyorum!. Çünkü aylık kira $2000, iki kişilik minimum aylık gıda $700 olunca genelde Amerikalılar ay sonu "0" ve paycheck ten paycheck' e 70 yaşına kadar yaşayan millet.. Biz türkler gibi biriktirmeyi beceremiyorlar.
Neden bunları söylüyorum? Amerika’da e-ticaret yaparken zengin olmayı hedeflemeyin, kazancı Türkiye'ye göre çok olsada giderler de ona göre fazla! Her sattığınızı almazlar, beğenmezse iadeyi çok severler ve online pazar yerleri %100 alıcıdan yanadır.

melek.ardahanli

Member
Yeni Üye
Tepki
2
Listelediğiniz ürünler beğenilen ve eşsiz bir ürün ise fiyatı siz belirlersiniz ama benzer ürünler 50 Usd ye satılırken 100$ fiyat belirlemek satışlarınızı kötü anlamda etkiler. Onun dışında etsy de el işi beğenilen ürünleri 400 Usd koyup satanlar da var.