• Bu forumun amacı e-ihracat sürecinde çeşitli pazaryerlerinde ve e-ihracat aşamalarında karşınıza çıkan engelleri ve deneyimlerinizi bu platformda paylaşma imkanı vererek milli ihracat yardımlaşma ortamı oluşturmaktadır.

Etsy de müşterim para iadesi istiyor, ürünü 6 ay önce almıştı.

ekisporter

New member
Yeni Üye
Tepki
1
Arkadaşlar şimdi çok garip bir olay yaşadım. Ben Etsy’de gümüş takı satışı yapıyorum 1 senedir. Dün bir müşteri 6 ay önce aldığı ve karardığı için ürünün para iadesini talep etti. Ben zaten ürünün temizliği ve kullanımı hakkında bir yazı hazırlayıp ürünün paketine koyuyorum.

Şimdi ben ne yapmalıyım, ne cevap vereyim müşteriye?

melek.ardahanli

Member
Yeni Üye
Tepki
2
Burada sizin bir suçunuz yok ki. Gümüş düzgün kullanılmazsa ve temizlenmezse kararır bu böyledir. Onu nasıl kullanmış, temzlenmişse bu onun sorunudur. O nedenle müşteriye para iadesi yapmayın. Case açsa bile Etsy müşterinin arkasında dursa bile satıcıyı da korur. Hatta Etsy kendi bütçesinden sizin adınıza para iade yapabilir de.

manu

Member
Yeni Üye
Tepki
0
Para iadesi yapmayın, bu kararma normal bir durum cildin yağı bile sebep olabilir. Zaten gümüş parlatıcısı ile kolayca eski haline gelir, bunu açıklasanız yeterli olur. Eğer uzlaşma da sağlamazsa bırakın kendisi Etsy ile halletsin durumu.