• Bu forumun amacı e-ihracat sürecinde çeşitli pazaryerlerinde ve e-ihracat aşamalarında karşınıza çıkan engelleri ve deneyimlerinizi bu platformda paylaşma imkanı vererek milli ihracat yardımlaşma ortamı oluşturmaktadır.

Etsy Ürün Satın Aldırtma

levin

New member
Yeni Üye
Tepki
0
Merhaba,
Etsy de armalarda yukarıda çıkmak için sanırım düzenli satışların olması gerekiyor peki ben bunu inorganik olarak birileriyle bu konuda anlaşıp ürün satın aldırtıp kendilerine ücretsiz ürün gönderrdikten sonra yorum istesem ve bu şekilde satışlarımı arttırsam etkili olur mu?
Bunu profesyonel yapan bir kaç website biliyorum ama ürün+kargo ücreti+ 4 dolar komisyon ücreti için çok fazla sermaye gerktireceği için bunu yapamıyorum. Benim yapmak istediğim etsy için satış arttırmada belirli teknikleri var mıdır?
Teşekkürler şimdiden

mustang

New member
Yeni Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Evet etsy de satış arttırma yöntemlerinden birisi de bu, ama doğru nüanslarla daha etkili olacağından eminiz. Bahsettiğiniz website de tam olarak bunu yapıyor aslında.

Şimdi etsy deki ürününüz için bir link hazırlayacağız ve bunu satın aldırtmak istediğiniz kişilere göndereceksiniz. Mesela isimli kolye sattığınız bir listeniz var ve silver name necklace diye arama yaptığınızda rasgele bir ürünün linki şu şekildedir

1043778027/sterling-silver-name-necklace-custom?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=silver+name+necklace&ref=sr_gallery-1-4&pro=1&frs=1&sts=1&organic_search_click=1

Yapmanız gereken kendi ürün id (kimliği) nizi yukarıdaki linkteki 1. kalın yazılı olan numarayla değiştireceksiniz "1043778027", liste başlığınızın ilk 40 harfine gelen kelimeleri yukarıdaki 2. kalın yazılı yere + işaretiyle ayırarak değiştiriyorsunuz .
Kalın yazılı olan 1-4 de ürünün arama yapıldığındaki sayfası ve sayfadaki yerini ifade ediyor. Mesela bu arama yapıldığında 4. sayfada ve 12. sırada çıkmış gibi algılanması için 4-12 olarak değiştirmelisiniz ve bu her gönderdiğiniz kişide farklı olmalı.
Satın alacak kişi etsy de "silver name necklace" bu sorguyla arama yapıp 3 5 dakika dolaştıktan sonra bu özel linke tıklayacak ve sonra sayfada 3 5 dakika vakit geçirdikten sonra ürünü satın alacak. Bu arama sorgusu sizin ürününüzle ilgili en iyi tanımı veren anahtar kelimelerden oluşmalıdır..

kk